- Almo Čatlak
 - 70 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži ribu/ morske plodove
 
        Slani kolač od jaja s tunom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom.    
        Oni koji vole tvrdo kuhana jaja uživati će u ovom receptu. Prhko tijesto nadjeveno sočnim nadjevom od sira i tune, prekriven ploškama jaja, pa zapečen u pećnici... Ako vam ovo zvuči dobro, onda pogledajte i video.
Slani kolač od jaja s tunom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom. - prhko tijesto, tuna iz konzerve, kravlji sir (svježi), vrhnje za kuhanje, jaje, mediteranske trave ((mješavina)), kapare (u maslinovom ulju), sol i papar, Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu. ; U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta. ; Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - prhko tijesto, 250 g
 - tuna iz konzerve, 250 g
 - kravlji sir, 200 g svježi
 - vrhnje za kuhanje, 200 ml
 - jaja, 8
 - mediteranske trave, 1 žličica (mješavina)
 - kapare, 1 žličica u maslinovom ulju
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu.
 - U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta.
 - Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:70minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





