- Almo Čatlak
 - 120 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Kuhana junetina s umakom „allemande“    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“.    
        Svi volimo pojesti kuhanu junetinu ili govedinu s umakom od rajčica, kopra ili s hrenom. Ali ako pripremite umak „allemande“, ovo jelo voliti ćete još i više.
Kuhana junetina s umakom „allemande“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“. - junetina ((ramstek)), mrkva, korijen celera, luk, korijen peršina, jaje, lovorov list, papar ((crnog)), maslac, brašno, sol i papar ((bijeli)), Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade. ; U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju. ; Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak. ; Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - junetina, 1 kg (ramstek)
 - mrkva, 4
 - korijen celera, 100 g
 - luk, 1 glavica
 - korijen peršina, 1
 - jaja, 3
 - lovorov list, 3
 - papar, 6 zrna (crnog)
 - maslac, 50 g
 - brašno, 50 g
 - sol i papar (bijeli)
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade.
 - U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata.
 - U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju.
 - Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak.
 - Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi.
 - Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju.
 - Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:120minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





