- Fina Malinić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Krumpirići za međuobrok? Naravno. No, nemojte izostaviti ukusan crveni umak od rajčice i paprike.
Pečeni krumpirići s crvenim umakom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s crvenim umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježa crvena paprika, 1
- rajčica, 2
- krumpir, 900 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 3 žlice
- mak, 1 žlica (sjemenke)
- sjemenke sezama, 1 žlica
- chili u prahu, 1 žlica
- dimljena mljevena crvena paprika, 1/2 žlice
- peršin, 3 žlice (svježi)
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice i papriku narežemo na komade, stavimo u lim za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, na 25 minuta.
- Za to vrijeme narežemo krumpire i stavimo ih u lim za pečenje.
- Krumpirima dodamo maslinovo ulje, sjemenke maka i sezama, mljeveni chilli, sol i papar te stavimo peći u pećnicu na 35 minuta.
- Pečene rajčice i papriku izvadimo iz pećnice i stavimo u električni sjekač, začinimo dimljenom mljevenom paprikom te dobro promiješamo.
- Nakon što je krumpir pečen, posložimo ga na tanjur, pospemo svježe sjeckanim peršinom te poslužimo uz umak.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |