- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Firentinski sendvič
U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič.
Kada netko spomene riječ sendvič, prvo nam padne na pamet kruh, šunka i sir. Ali da tomu nije tako i da sendvič može biti i nevjerojatno sočan, dokaz je Firentinski sendvič. Pogledajte zašto!
Firentinski sendvič - U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič. - kruh, špinat, panceta, jaje, sir, maslinovo ulje, sol, U vrelu i posoljenu vodu stavimo očišćen i opran špinat i kuhamo jednu minutu. ; Zatim špinat premjestimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavimo pancetu narezanu na tanke kriške, pržimo s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira. ; Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče. ; Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U vrelu i posoljenu vodu stavimo očišćen i opran špinat i kuhamo jednu minutu.
- Zatim špinat premjestimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavimo pancetu narezanu na tanke kriške, pržimo s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadimo na stranu.
- Na masnoću od prženja dodamo jaja i ispečemo ih „na oko“.
- Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.
- Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče.
- Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |