- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Nabujak od tjestenine i kelja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja.
Nabujci su vrsta jela s kojima možemo izraziti beskrajnu kulinarsku kreativnost, a jedino je pravilo da budu ukusni. Upravo je takav slučaj i s ovim nabujkom, pa predlažemo da ga i pogledate.
Nabujak od tjestenine i kelja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja. - tjestenina (penne), kelj, jaje, mrkva, povrtni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, luk, šećer, mješavina mediteranskih trava, peršin (sjeckani), sir ementaler, maslinovo ulje, sol i papar, U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri. ; Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu. ; U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja. ; Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g penne
- kelj, 1/2 glavice
- jaja, 6
- mrkva, 2
- povrtni temeljac, 200 ml
- mlijeko, 200 ml
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- maslac, 50 g
- luk, 1 glavica
- šećer, 1 žličica
- mješavina mediteranskih trava, 1/2 žličice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sir ementaler, 100 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
- Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu.
- U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja.
- Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |