Slani kolač s rukolom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slani kolač s rukolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač s rukolom.

Da rukola ne mora ići samo u salatu, neki već dobro znaju. Ako i vi želite saznati što još možemo s rukolom, pogledajte priloženi video.

Slani kolač s rukolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač s rukolom. - lisnato tijesto, svježi kravlji sir, rukola, češnjak, jaje, vrhnje za kuhanje, punomasni sir (naribanog), muškatni oraščić, sol i papar ((bijeli)), Lisnato tijesto razvaljamo na debljinu tri milimetra, oblikujemo po kalupu za pečenje, dno mu izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u sjekač ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jaja, trećinu svježeg kravljeg sira, dvije trećine rukole, začinimo solju, bijelim paprom, naribanim muškatnim oraščićem i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U zdjelu s preostalim kravljim sirom ulijemo dobivenu smjesu, dodamo polovicu punomasnog sira i dobro izmiješamo sastojke. ; Pripremljenu smjesu rasporedimo po pečenom tijestu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. ; Pečeni kolač narežemo, stavimo na tanjure, ukrasimo sa svježom rukolom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lisnato tijesto razvaljamo na debljinu tri milimetra, oblikujemo po kalupu za pečenje, dno mu izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 10-ak minuta.
  2. Za to vrijeme u sjekač ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jaja, trećinu svježeg kravljeg sira, dvije trećine rukole, začinimo solju, bijelim paprom, naribanim muškatnim oraščićem i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  3. U zdjelu s preostalim kravljim sirom ulijemo dobivenu smjesu, dodamo polovicu punomasnog sira i dobro izmiješamo sastojke.
  4. Pripremljenu smjesu rasporedimo po pečenom tijestu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta.
  5. Pečeni kolač narežemo, stavimo na tanjure, ukrasimo sa svježom rukolom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: