- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
        Janjetina s mladim bobom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom.    
        Janjetina i mladi bob su zaista gastronomski vjesnici proljeća! Pogledajte kako njihovim spojem nastaje pravo proljetno remek djelo.
Janjetina s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom. - janjetina ((plećke)), bob (mladog), luk, koncentrat rajčice, kumin (mljeveni), glatko brašno, češnjak, lovorov list, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje. Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat. ; Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - janjetina, 1 kg (plećke)
- bob, 1 kg mladog
- luk, 2 glavice
- koncentrat rajčice, 40 g
- kumin, 1 žličica mljeveni
- glatko brašno, 50 g
- češnjak, 1 režanj
- lovorov list, 2
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje. Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko.
- Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.
- Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat.
- Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:100minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





