- Fina Malinić
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fish and Chips
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti popularni Fish and Chips.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Krumpirići
- suncokretovo ulje
- krumpir, 4 komada
- sol
- Tijesto za prženje
- brašno, 2 šalice
- prašak za pecivo, 1 žlica
- sol, 1 žličica
- crvena paprika, 1/4 žličice
- tamno pivo, 1 boca
- bijela riba, 680 grama narezna na trakice
- kukuruzni škrob za paniranje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U fritezi ili velikoj tavi za prženje zagrijte suncokretovo ulje dok ne postigne temperaturu od 160°C. Za to vrijeme narežite krumpire na komade za pomfrit te ih ubacite u veliku posudu s hladnom vodom.
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Zatim dodajte tamno pivo i miješajte sve dok tijesto ne postane potpuno glatko, bez grudica. Ohladite u hladnjaku barem 15 minuta.
- Dobro osušite krumpire i ubacite ih u vruće ulje. Pržite 2-3 minute. Izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.
- Povećajte temperaturu ulja na 190°C. Krumpiriće opet ubacite u ulje i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minute). Ocijedite višak masnoće i dodajte sol.
- Uvaljajte ribu u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i stavite u vruće ulje. Za vrijeme prženja okrećite dok ne postignete zlatno-smeđu boju (oko 2 minute). Ocijedite višak masnoće i servirajte s krumpirićima.
|
Vrijeme pripreme:50minuta |