- Almo Čatlak
- 140 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina iz pećnice s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu iz pećnice s tjesteninom.
Pečena janjetina s tjesteninom koja se priprema poput rižota. Ako smo vas iznenadili, vjerujte, iznenađenje je zaista ugodno.
Janjetina iz pećnice s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu iz pećnice s tjesteninom. - Janjeća plećka, pelati rajčice, tjestenina (risoni (za juhu)), maslac, limun, luk, šećer, povrtni dodatak jelima, parmezan (naribanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjetinu narežemo na jednake komade, posipamo povrtnim dodatkom jelima, popaprimo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim meso prelijemo maslinovim uljem, pročišćenim maslacem, limunovim sokom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo ocijeđenu i narezanu pelati rajčicu, šećer, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute, u tavu dodamo pečenu janjetinu, ulijemo 200 ml vode, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Omekšalo meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo tjesteninu risoni, dobro izmiješamo, ulijemo 1l vode, još jednom promiješamo i kuhamo tjesteninu, po prilici 5 minuta, „al dente“. ; U kuhano tijesto dodamo naribani parmezan i dobro promiješamo. Tijesto s parmezanom stavimo na tanjur, preko njega janjetinu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća plećka, 1.2 kg
- pelati rajčice, 350 g
- tjestenina, 200 g risoni (za juhu)
- maslac, 40 g
- limun, 1
- luk, 1 glavica
- šećer, 1 žličica
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- parmezan, 40 g naribanog
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na jednake komade, posipamo povrtnim dodatkom jelima, popaprimo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Zatim meso prelijemo maslinovim uljem, pročišćenim maslacem, limunovim sokom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
- Potom dodamo ocijeđenu i narezanu pelati rajčicu, šećer, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 1-2 minute, u tavu dodamo pečenu janjetinu, ulijemo 200 ml vode, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
- Omekšalo meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo tjesteninu risoni, dobro izmiješamo, ulijemo 1l vode, još jednom promiješamo i kuhamo tjesteninu, po prilici 5 minuta, „al dente“.
- U kuhano tijesto dodamo naribani parmezan i dobro promiješamo. Tijesto s parmezanom stavimo na tanjur, preko njega janjetinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:140minuta |