- Fina Malinić
- 45 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ovo egzotično jelo brzo je gotovo i može se pripremati tijekom cijele godine. Po želji mu možete dodati meso te ga poslužiti toplog, s kruhom i salatom od špinata.
Brazilski gulaš
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti brazilski gulaš.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kanola (canola) ulje, 1 žlica
- kobasica chorizo, 115 grama nasjeckana
- kuhana šunka, 150 grama nasjeckana
- luk, 1 komad nasjeckani
- češnjak, 2 češnja sitno nasjeckan
- batat, 2 komada oguljen i narezan
- crvena paprika, 1 komad nasjeckana
- pelati rajčice, 2 konzerve
- zelena ljuta paprika, 1 komad nasjeckana
- voda, 1,5 šalica
- crni grah, 2 konzerve
- mango, 1 komad očišćen i narezan
- korijander, 1/4 šalice listova
- sol, 1/4 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikom loncu na srednje jakom plamenu zagrijte ulje te 2-3 minute kuhajte chorizo kobasicu i šunku.
- U lonac dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Zatim umiješajte češnjak i kuhajte dok ne omekša.
- Dodajte batat, crvenu papriku, pelati rajčice, ljutu zelenu papriku i vodu. Kuhajte dok ne zavri, a potom smanjite plamen, poklopite i kuhajte 15-ak minuta, odnosno dok batat ne omekša.
- Dodajte crni grah i kuhajte bez poklopca kako bi se grah dovoljno zagrijao. Na kraju dodajte mango i lišće korijandera, te po želji začinite s malo soli.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |