- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni cannelloni s umakom od rajčice i luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene cannellone s umakom od rajčice i luka.
Cannelloni su poznato talijansko jelo koje možemo nadijevati raznim sastojcima, i prelijevati različitim umacima, pa pogledajte kako smo ih mi ovaj put pripremili.
Zapečeni cannelloni s umakom od rajčice i luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene cannellone s umakom od rajčice i luka. - sjeckana rajčica, junetina (mljevene), tjestenina za lazanje ((svježa)), sir mozzarella, luk, origano (sušenog), bijelo vino ((suhog)), bešamel umak, jaje, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac stavimo maslac, dodamo polovicu luka narezanog na trakice, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim ulijemo polovicu bijelog vina, dodamo sjeckanu rajčicu, polovicu mješavine mediteranskih začina, šećer, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zaseban lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo mljevenu junetinu, preostali luk narezan na trakice i pržimo, povremeno miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim meso začinimo solju, paprom i preostalom mješavinom mediteranskih začina, ulijemo preostalo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dalje dok vino malo ne ispari. ; Potom ugasimo vatru, ulijemo umak bešamel, dodamo žumanjke i dobro izmiješamo sastojke. ; Listove tijesta za cannellone nadjenemo mesnim nadjevom, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Preko cannellona rasporedimo umak od rajčice i luka, te prekrijemo kriškama sira mozzarelle. ; Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. Gotove cannellone stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 400 g sjeckana
- junetina, 300 g mljevene
- tjestenina za lazanje, 200 g (svježa)
- sir mozzarella, 150 g
- luk, 1 glavica
- origano, 1/2 žličice sušenog
- bijelo vino, 140 g (suhog)
- bešamel umak, 400 ml
- jaja, 2
- maslac, 20 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo maslac, dodamo polovicu luka narezanog na trakice, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša.
- Zatim ulijemo polovicu bijelog vina, dodamo sjeckanu rajčicu, polovicu mješavine mediteranskih začina, šećer, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Za to vrijeme, u zaseban lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo mljevenu junetinu, preostali luk narezan na trakice i pržimo, povremeno miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Zatim meso začinimo solju, paprom i preostalom mješavinom mediteranskih začina, ulijemo preostalo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dalje dok vino malo ne ispari.
- Potom ugasimo vatru, ulijemo umak bešamel, dodamo žumanjke i dobro izmiješamo sastojke.
- Listove tijesta za cannellone nadjenemo mesnim nadjevom, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Preko cannellona rasporedimo umak od rajčice i luka, te prekrijemo kriškama sira mozzarelle.
- Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. Gotove cannellone stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |