- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Tjestenina na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu na mediteranski način.
Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu. Pogledajte naš recept, koji će vam se sigurno svidjeti.
Tjestenina na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu na mediteranski način. - tjestenina (domaće), umak od rajčice, luk, tikvice, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, patlidžan, mediteranske trave ((mješavina)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Svo povrće očistimo, tikvice narerežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša. ; Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem. ; Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta. ; Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g domaće
- umak od rajčice, 200 g
- luk, 2 glavice
- tikvice, 2
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- patlidžan, 1
- mediteranske trave, 2 žličice (mješavina)
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo, tikvice narerežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.
- U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.
- Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.
- Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.
- Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |