Valjušci „Alfredo“

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Valjušci „Alfredo“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“.

"Fettuccine Alfredo" poznato je rimsko jelo, ali mi smo umjesto fettuccina upotrijebili valjuške i nismo pogriješili. Uvjerite se i sami.

Valjušci „Alfredo“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“. - valjušci, slatko vrhnje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, vlasac (sjeckani), muškatni oraščić, sol i papar, U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje. ; Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje.
  2. Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom.
  3. Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta.
  4. Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  5. Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: