- Fina Malinić
- 140 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Za pripremu ovog talijanskog klasika potrebni su pravi sastojci i malo strpljenja koje će se sigurno isplatiti!
Talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Mesne okruglice
- mljevena govedina, 450 grama
- krušne mrvice, 1 šalica
- peršin, 1 žlica (suhi)
- parmezan, 1 žlica (naribani)
- papar, 1/4 žličice
- češnjak u prahu, 1/8 žličice
- jaje, 1 komad
- Umak
- luk, 3/4 šalice (nasjeckani)
- češnjak, 5 režnjeva (nasjeckani)
- maslinovo ulje, 1/4 šalice
- pelati rajčice, 2 konzerve
- sol, 2 žličice
- šećer, 1 žličica
- lovorov list, 1 komad
- koncentrat rajčice, 1 konzerva
- bosiljak, 3/4 žličice (suhi)
- papar, 1/2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, peršin, parmezan, četvrtinu žličice crnog papra, češnjak u prahu i razmućeno jaje.
- Dobro promiješajte i napravite 12 kuglica. Prekrijte i držite u hladnjaku dok vam ne budu potrebne.
- U velikoj tavi na srednje jakom plamenu pržite luk i češnjak u maslinovom ulju sve dok luk ne postane proziran. Umiješajte rajčice, sol, šećer i lovorov list.
- Prekrijte, smanjite jačinu plamena i pustite da krčka 90 minuta.
- Dodajte koncentrat rajčice, bosiljak, pola žličice papra i mesne okruglice, i ostavite da krčka još pola sata. Poslužite s tjesteninom.
|
Vrijeme pripreme:140minuta |