- Fina Malinić
- 240 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Iako se ovaj popularni turski kruh tradicionalno priprema na otvorenom, nema razloga da ga ne pripremite i u svojoj kuhinji. Ako možete, servirajte ga toplog!
Bazlama (turske lepinje)
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti turske lepinje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kvasac, 1 kockica
- šećer, 1 žlica
- sol, 1 žlica
- voda, 1,5 šalica (topla)
- grčki jogurt, 1/2 šalice
- brašno, 4 šalice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.
- Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.
- Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.
- Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe točkice (oko 1 minute). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu).
- Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.
- Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.
|
Vrijeme pripreme:240minuta |