- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
„Antipasti“- hladno talijansko predjelo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo.
Poznato talijansko predjelo od patliđana, tikvica i pečene paprike, uistinu je zaslužilo svoju svjetsku slavu, a pogledajte zašto.
„Antipasti“- hladno talijansko predjelo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo. - patlidžani, tikva, paprika (pečenih), balzamički ocat, menta, mješavina mediteranskih trava, rukola, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.; U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute. ; Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira. ; Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike. ; Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću. ; Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada
- tikvice, 2 komada
- paprika, 200 g pečenih
- balzamični ocat, 4 žlice
- menta, 12 listića
- mješavina mediteranskih trava, 1 žličica
- rukola, 50 g
- parmezan, 50 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.
- U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute.
- Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira.
- Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike.
- Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću.
- Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |