- Tomislav Špiček
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Trlje u umaku od limuna i kadulje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti trilje u umaku od limuna i kadulje.
Trlja je zbog svog jedinstvenog okusa najopjevanija riba još od davnih antičkih vremena kada se vjerovalo u njenu izuzetnu ljekovitost. Zvali su je mullidae (mullus na latinskom znači mekan). U umaku od limuna i kadulje trlja pliva bolje nego u moru. Evo jedne sasvim suvremene pjesme o trlji:
Trlja drlja na dnu mora,
Pijeskom bijelim more prlja,
Da ulovi račića,
da proguta crvića,
na dnu mora, na dnu mora,
drlja trlja, trlja drlja.
Trilje u umaku od limuna i kadulje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti trilje u umaku od limuna i kadulje. - riba trilja, limun, kadulja, češnjak, krumpir, peršin (sjeckanog), rajčica, bijelo vino, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, šećer, Krumpir u ljusci stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuha. ; Očišćenu i osušenu ribu posolimo i paprimo neposredno prije prženja. ; U tavi ugrijemo polovicu ulja, dodamo tri neočišćena režnja češnjaka i na jako vrućem ulju nakratko prepržimo ribu sa jedne i druge strane kako bi se stvorila korica. ; Nakon nekoliko minuta pečenja vadimo i stavljamo na toplo mjesto dok ne popržimo preostalu ribu. ; Za umak režemo rajčicu na kolute, natrgamo listove kadulje i peršina i nožem ih usitnimo. ; Za kraj stavljamo svu ribu i pripremljeni umak u tavu i kratko pirjamo. ; Rajčicu i ribu stavljamo na tanjur, a umaku dodamo sok od limuna, bijelo vino, češnjak i maslac te ga kuhamo dok se ne poveže i ne dobije sjaj. ; Po želji još malo začiniti sa soli i paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba trilja, 1 kg
- limun, 1
- kadulja, 4 lista
- češnjak, 6 režnja
- krumpir, 4
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- rajčica, 1
- bijelo vino, 150 ml
- maslac, 50 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
- šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir u ljusci stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuha.
- Očišćenu i osušenu ribu posolimo i paprimo neposredno prije prženja.
- U tavi ugrijemo polovicu ulja, dodamo tri neočišćena režnja češnjaka i na jako vrućem ulju nakratko prepržimo ribu sa jedne i druge strane kako bi se stvorila korica.
- Nakon nekoliko minuta pečenja vadimo i stavljamo na toplo mjesto dok ne popržimo preostalu ribu.
- Za umak režemo rajčicu na kolute, natrgamo listove kadulje i peršina i nožem ih usitnimo.
- Za kraj stavljamo svu ribu i pripremljeni umak u tavu i kratko pirjamo.
- Rajčicu i ribu stavljamo na tanjur, a umaku dodamo sok od limuna, bijelo vino, češnjak i maslac te ga kuhamo dok se ne poveže i ne dobije sjaj.
- Po želji još malo začiniti sa soli i paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |