- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Njoki s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s dimljenim lososom.
Mekani njoki preliveni nježnim umakom od lososa, je tako fino i ukusno jelo da ga je bilo šteta pojesti. Međutim pojeli smo ga, a vama smo pripremili dokumentarni film o njegovom nastanku.
Njoki s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s dimljenim lososom. - njoki (svježih), dimljeni losos, vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, maslac, kopar (sjeckanog), U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani kopar, promiješamo, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon četiri minute dodamo svježi kravlji sir, usitnimo ga kuhačom, zatim dodamo dimljeni losos narezan na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Ocijeđene njoke stavimo na tanjur, prelijemo ih umakom od lososa, ukrasimo grančicom kopra i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 800 g svježih
- dimljeni losos, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 500 ml
- svježi kravlji sir, 100 g
- maslac, 60 g
- kopar, 2 žlice sjeckanog
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani kopar, promiješamo, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon četiri minute dodamo svježi kravlji sir, usitnimo ga kuhačom, zatim dodamo dimljeni losos narezan na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Ocijeđene njoke stavimo na tanjur, prelijemo ih umakom od lososa, ukrasimo grančicom kopra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |