- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita s gljivama
Saznajte kako pripremiti pitu s gljivama u našem video receptu.
Gljive su premalo zastupljene u prosječnoj prehrani i obično se pripremaju s jajima. Ali ako date mašti na volju možete doći do sjajnih recepata, poput naše pikantne pite s gljivama.
Pita s gljivama - Saznajte kako pripremiti pitu s gljivama u našem video receptu. - prhko tijesto (svježeg), krem sir (svježeg), shitake gljive, vrhnje za kuhanje, luk, ljuta papričica, jaje, ulje, sol i papar, Prije svega očišćeni luk i shitake gljive narežemo na trakice, ljutu papričicu na kolutiće, a jaja umutimo. ; Zatim svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, škarama odrežemo višak papira, vilicom izbodemo dno tijesta i stavimo da peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7-8 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, papričicu i gljive, pa miješajući pirjamo 2-3 minute, da povrće malo omekša, te maknemo s vatre. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu sira i vrhnja raspodijelimo po pečenom tijestu, ravnomjerno ju prekrijemo pirjanim povrćem, prelijemo umućenim jajima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, popaprimo, ostavimo da se malo ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g svježeg
- krem sir, 200 g svježeg
- shiitake gljive, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- luk, 1 glavica
- ljuta papričica, 1 svježa
- jaja, 5
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očišćeni luk i shitake gljive narežemo na trakice, ljutu papričicu na kolutiće, a jaja umutimo.
- Zatim svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, škarama odrežemo višak papira, vilicom izbodemo dno tijesta i stavimo da peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7-8 minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, papričicu i gljive, pa miješajući pirjamo 2-3 minute, da povrće malo omekša, te maknemo s vatre.
- U zdjelu sa svježim kravljim sirom ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu sira i vrhnja raspodijelimo po pečenom tijestu, ravnomjerno ju prekrijemo pirjanim povrćem, prelijemo umućenim jajima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, popaprimo, ostavimo da se malo ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |