- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima.
Za ovo jelo ne trebate krenuti u šumu, u lov na gljive, riskirajući da se izgubite ili da vas napadne medvjed, bigfoot ili možda slon. Dovoljno je da otvorite konzervu gljiva, kutiju riže i čarolija počinje.
Rižoto sa šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima. - šampinjoni (iz konzerve), riža, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), mažuran (sušeni), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće. ; Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko. ; Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. ; Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 250 g iz konzerve
- riža, 250 g
- bijelo vino, 200 ml suhog
- luk, 1 glavica ljubičasti
- mažuran, 1 žličica sušeni
- povrtni temeljac, 1 l
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslac, 50 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
- Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće.
- Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko.
- Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta.
- Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |