- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Vrganji s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje s povrćem.
Da je vuk iz poznate basne bio pametan, ne bi gutao kojekakve bake po šumi i vrebao njihove unučice, već bi iskoristio vrijeme i mjesto, i uživao u vrganjima na sto načina. A jedan od načina pogledajte u našem videu.
Vrganji s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje s povrćem. - vrganji, mini rajčica, mladi luk, luk (ljubičastog), svježa zelena paprika, maslac, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Za početak svo povrće operemo i očistimo. Mladi luk narežemo na kolutiće, a zeleni dio odvojimo od bijelog. Mini rajčice prepolovimo, a ljubičasti luk i papričice narežemo na kolutiće. ; U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, ljubičasti luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezanu papriku, promiješamo i pržimo 5-6 minuta. ; Za to vrijeme vrganje očistimo, narežemo ih na ploške širine pola centimetra, njih narežemo na trakice, a nekoliko lijepih ploški vrganja stavimo na stranu. ; U tavu s prženim lukom dodamo mini rajčice, zeleni dio mladog luka, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo trakice vrganja, promiješamo sastojke i pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zagrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo sačuvane ploške vrganja, kratko ih popržimo i maknemo s vatre. ; Pirjano povrće stavimo na tanjure, ukrasimo prženim ploškama vrganja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vrganji, 500 g
- mini rajčica, 300 g
- mladi luk, 4
- luk, 2 glavice ljubičastog
- svježa zelena paprika, 2
- maslac, 60 g
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak svo povrće operemo i očistimo. Mladi luk narežemo na kolutiće, a zeleni dio odvojimo od bijelog. Mini rajčice prepolovimo, a ljubičasti luk i papričice narežemo na kolutiće.
- U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, ljubičasti luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo narezanu papriku, promiješamo i pržimo 5-6 minuta.
- Za to vrijeme vrganje očistimo, narežemo ih na ploške širine pola centimetra, njih narežemo na trakice, a nekoliko lijepih ploški vrganja stavimo na stranu.
- U tavu s prženim lukom dodamo mini rajčice, zeleni dio mladog luka, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo trakice vrganja, promiješamo sastojke i pirjamo 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zagrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo sačuvane ploške vrganja, kratko ih popržimo i maknemo s vatre.
- Pirjano povrće stavimo na tanjure, ukrasimo prženim ploškama vrganja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |