- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Gljive iz woka s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom.
Iz woka nam uvijek stižu ugodna iznenađenja, pa tako i ovaj put. Puno raznog i šarenog povrća, fine gljive i tjestenina čine ovo jelo izuzetnim, stoga „kliknite“ na „play“ i uživajte.
Gljive iz woka s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom. - gljive ((mješavina)), tjestenina (za wok), tikvice, brokula, luk (ljubičasti), mrkva, ljuta papričica (zelena), umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, indijski oraščić, ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće. ; U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje. ; Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute. ; Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute. ; Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju. ; Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre. ; Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gljive, 450 g (mješavina)
- tjestenina, 200 g za wok
- tikvice, 200 g
- brokula, 160 g
- luk, 1 glavica ljubičasti
- mrkva, 150 g
- ljuta papričica, 1 zelena
- umak od ljutih papričica, 1/2 žličice
- med, 30 g od bagrema
- sojin umak, 30 ml
- indijski oraščići, 60 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće.
- U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje.
- Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute.
- Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute.
- Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju.
- Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre.
- Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |