- Tomislav Špiček
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti oslića u pikantnom umaku – – oslić, peršin (sjeckanog), češnjak, čili papričica, bijelo vino, pasirana rajčica, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje. ; Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo. ; Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića. ; Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre. ; Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.; – Da je oslić podcijenjena riba uvjerit će se svatko tko pripremi ovo jelo. Fino bijelo meso u pikantnom umaku od svježe ljute paprike, rajčice, češnjaka i bijelog vina, jelo je koje ćete zbog odličnog ukusa, brze priprave i nevelikog financijskog uloga često pripremati.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fileti oslića u pikantnom umaku – – riba oslić, peršin (sjeckanog), češnjak, čili papričica, bijelo vino, pasirana rajčica, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje. ; Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo. ; Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića. ; Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre. ; Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.; -</div>
Fileti oslića u pikantnom umaku
Da je oslić podcijenjena riba uvjerit će se svatko tko pripremi ovo jelo. Fino bijelo meso u pikantnom umaku od svježe ljute paprike, rajčice, češnjaka i bijelog vina, jelo je koje ćete zbog odličnog ukusa, brze priprave i nevelikog financijskog uloga često pripremati.
Fileti oslića u pikantnom umaku - - riba oslić, peršin (sjeckanog), češnjak, čili papričica, bijelo vino, pasirana rajčica, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje. ; Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo. ; Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića. ; Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre. ; Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.; -
Upute po koracima:
- Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje.
- Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo.
- Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
- Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića.
- Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre.
- Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 35
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|