- Almo Čatlak
 - 40 min
 - Vrlo kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Pogodno za Vegane
 
        Džem od jagoda    
                
        Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu.    
        Nema ništa bolje od domaće kuhinje. Stoga smo vam pripremili jednostavan i brzi recept za pripremu domaćeg džema od jagoda u kojem možete uživati svako jutro.
Džem od jagoda - Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu. - jagode, šećer, naranča, sok od crnog ribizla, mješavina za želiranje, Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo. ; U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu. ; U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri. ; Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke. ; Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - jagode, 1 kg
 - šećer, 500 g
 - naranča, 1
 - sok od crnog ribizla, 100 ml
 - mješavina za želiranje, 25 g
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo.
 - U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.
 - U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri.
 - Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri.
 - Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke.
 - Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:40minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





