- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krem juha s bobom i piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu s bobom i piletinom.
Fina i krepka, krem juha od piletine i boba, dati će vam snage i volje za radom, ali i da ju ponovo preipremite.
Krem juha s bobom i piletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu s bobom i piletinom. - bob, pileći file, krem sir (svježeg), mladi luk, maslac, peršin (sjeckani), menta (sjeckana), pileća juha, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Pileći filet očistimo i narežemo na kockice, a mladi luk nasjeckamo. ; U zagrijani lonac stavimo maslac, dodamo nasjeckani mladi luk, začinimo solju, i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu mentu i peršin, kockice piletine, i pržimo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon dvije, tri minute začinimo bijelim paprom, dodamo bob, ulijemo pileću juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa svježim krem sirom ulijemo 50 ml maslinovog ulja, i žlicom dobro promiješamo. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja, u lonac dodamo mješavinu sira i maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i pričekamo da ponovo zavri. ; Potom juhu začinimo solju, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bob, 400 g
- pileći file, 250 g
- krem sir, 100 g svježeg
- mladi luk, 2
- maslac, 20 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- menta, 1 žlica sjeckana
- pileća juha, 1 l
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileći filet očistimo i narežemo na kockice, a mladi luk nasjeckamo.
- U zagrijani lonac stavimo maslac, dodamo nasjeckani mladi luk, začinimo solju, i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckanu mentu i peršin, kockice piletine, i pržimo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući.
- Nakon dvije, tri minute začinimo bijelim paprom, dodamo bob, ulijemo pileću juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu sa svježim krem sirom ulijemo 50 ml maslinovog ulja, i žlicom dobro promiješamo.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja, u lonac dodamo mješavinu sira i maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i pričekamo da ponovo zavri.
- Potom juhu začinimo solju, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |