- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Ima jaja, nema mesa
 
        Juha od tjestenine, graha i slanutka    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka.    
        Kuhanje maneštre je uvijek zahvalno, jer se može pripremiti od različitih namirnica, a važna je tjestenina, povrće i dobra volja.
Juha od tjestenine, graha i slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka. - bijeli grah (iz konzerve), slanutak (iz konzerve), tjestenina ((mini pene rigate)), celerova stabljika, luk, mrkva, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice. ; U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“. ; Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bijeli grah, 400 g iz konzerve
 - slanutak, 240 g iz konzerve
 - tjestenina, 120 g (mini pene rigate)
 - celerova stabljika, 1
 - luk, 1 glavica
 - mrkva, 100 g
 - povrtni temeljac, 1 l
 - mješavina mediteranskih trava, 1 žličica
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice.
 - U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
 - Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“.
 - Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju.
 - Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





