- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od parmezana s prženom pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od parmezana s prženom pancetom.
Juha od parmezana s prženom pancetom zaista zvuči dobro. No koliko je zaista dobra, uvjeriti će te se tako da pogledate naš video i pripremite ju.
Juha od parmezana s prženom pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od parmezana s prženom pancetom. - parmezan, panceta, goveđi temeljac (iz kocke), vrhnje za kuhanje, luk, maslac, brašno, Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, parmezan naribamo, a kriške pancete narežemo na tanke trakice. ; U zagrijani lonac bez masnoće stavimo trakice pancete, i pržimo ih dok ne postanu hrskave, te izvadimo na toplo. ; Zatim u isti lonac stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Potom dodamo brašno, kratko ga pržimo miješajući, te polako ulijevamo goveđu juhu, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Nakon juhe ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim juhu izmiksamo štapnim mikserom, i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući pjenjačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopi, juhu stavimo u tanjure, posipamo ju prženom pancetom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- parmezan, 80 g
- pancete, 8 kriški
- goveđi temeljac, 700 ml iz kocke
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- luk, 1 glavica
- maslac, 50 g
- brašno, 20 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, parmezan naribamo, a kriške pancete narežemo na tanke trakice.
- U zagrijani lonac bez masnoće stavimo trakice pancete, i pržimo ih dok ne postanu hrskave, te izvadimo na toplo.
- Zatim u isti lonac stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, i pržimo ga dok malo ne omekša.
- Potom dodamo brašno, kratko ga pržimo miješajući, te polako ulijevamo goveđu juhu, uz stalno miješanje pjenjačom.
- Nakon juhe ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Zatim juhu izmiksamo štapnim mikserom, i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući pjenjačom.
- Kada se parmezan potpuno rastopi, juhu stavimo u tanjure, posipamo ju prženom pancetom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |