- Almo Čatlak
 - 50 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Kompot od bobičastog voća s pudingom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom.    
        Ukusan kompot od miješanog bobičastog voća, „pojačan“ finim pudingom neobična je, ali i jako dobra slastica koju morate kušati.
Kompot od bobičastog voća s pudingom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom. - bobičasto voće (miješanog), mlijeko, puding ((bourbon vanilija)), crno vino, šećer, kukuruzni škrob, vanilin šećer, limun, cimet, U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru. ; Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi. ; Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bobičasto voće, 250 g miješanog
 - mlijeko, 500 ml
 - puding, 1 vrećica (bourbon vanilija)
 - crno vino, 150 ml
 - šećer, 40 g
 - kukuruzni škrob, 1 žličica
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - limun, 1
 - cimet, 1 korica
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke.
 - Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru.
 - Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi.
 - Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
 - Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
 - Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:50minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





