- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Lazanje s mljevenim mesom
U našem receptu saznajte kako pripremiti lazanje s mljevenim mesom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 400 grama
- mrkva, 1 komad (naribana)
- miješano mljeveno meso, 1 kg
- ljubičasti luk, 1 glavica (sjeckani)
- peršin, 1 žličica (sjeckani)
- sir mozzarella, 100 grama
- sir gouda, 150 grama (naribani)
- češnjak, 3-4 režnja
- pasirana rajčica, 750 ml
- umak bešamel, 1 litra
- sušeni origano, 1 žličica
- sušena majčina dušica, 1 žličica
- maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu ulijemo maslinovo ulje i popržimo miješano mljeveno meso.
- Posolimo, popaprimo, a zatim dodamo sjeckanu mrkvu i sjeckani ljubičasti luk.
- Još malo pržimo, a potom dodamo češnjak, malo pasirane rajčice i sjeckani peršin.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo umaka bešamel, zatim složimo tjesteninu za lazanje, ulijemo malo pasirane rajčice, dodamo meso, prelijemo s još malo umaka bešamel i na kraju pospemo naribanim sirom.
- Cijeli postupak ponovimo još jednom, te na kraju složimo i posljednji sloj tjestenine za lazanje, umaka bešamel, naribane goude i narezane mozzarelle.
- Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pečemo 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |