- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Njoki na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke na mediteranski način.
Iz mediteranske kuhinje ne može stići loše ili dobro jelo, zato što su sva jela odlična! A zašto mislimo da je i ovo jelo odlično, na vama je da saznate.
Njoki na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke na mediteranski način. - njoki (svježih), repovi morskih kozica (očišćenih), rajčica, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), češnjak, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Za početak opranu rajčicu narežemo na kockice, a očišćeni luk nasjeckamo.; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, rajčicu, protisnuti češnjak, mješavinu mediteranskih začina, te pirjamo na laganoj vatri dvije, tri minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino, posolimo i kuhamo 5-6 minuta. ; Potom u tavu dodamo repove morskih kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke, i sve zajedno kuhamo dalje, dok njoki ne isplivaju na površinu. ; Nakon po prilici dvije, tri minute kuhane njoke ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, izmiješamo sastojke, stavimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 500 g svježih
- repovi morskih kozica, 400 g očišćenih
- rajčica, 3
- bijelo vino, 150 ml suhog
- luk, 1 glavica ljubičasti
- češnjak, 1 režanj
- mješavina mediteranskih trava, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak opranu rajčicu narežemo na kockice, a očišćeni luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, rajčicu, protisnuti češnjak, mješavinu mediteranskih začina, te pirjamo na laganoj vatri dvije, tri minute.
- Zatim ulijemo bijelo vino, posolimo i kuhamo 5-6 minuta.
- Potom u tavu dodamo repove morskih kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke, i sve zajedno kuhamo dalje, dok njoki ne isplivaju na površinu.
- Nakon po prilici dvije, tri minute kuhane njoke ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, izmiješamo sastojke, stavimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |