- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji quiche
Saznajte kako pripremiti riblji quiche u našem video receptu.
Quiche ili slani kolač s ribom i povrćem, prava je harmonija različitih okusa, boja i mirisa. Ako ne vjerujete nama, pogledajte priloženi video i uvjerite se sami.
Riblji quiche - Saznajte kako pripremiti riblji quiche u našem video receptu. - bijela riba ((miješane, filetirane)), prhko tijesto (svježeg), pelati rajčice, vrhnje za kuhanje, poriluk, mrkva, tikvice, koraba, jaje, masline (odkoštenih, zelenih), masline (odkoštenih, crnih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Za početak jaja umutimo, svježe povrće očistimo i narežemo na trakice, riblje filete na manje komade, a pelati rajčice ocijedimo i prepolovimo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice povrća, začinimo solju i pržimo dok malo ne omekša. Omekšalo povrće izvadimo na stranu, popaprimo ga i ostavimo da se hladi. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo komade ribe, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute. ; Za to vrijeme ulijemo vrhnje za kuhanje u posudu s umućenim jajima i dobro promiješamo sastojke. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u lim za pečenje i odrežemo višak papira. ; Po dnu tijesta rasporedimo ohlađeno povrće, prelijemo ga mješavinom jaja i vrhnja, po njemu složimo komade ribe, polovice pelati rajčica i masline, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice da se malo ohladi, začinimo s malo papra i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 500 g (miješane, filetirane)
- prhko tijesto, 250 g svježeg
- pelati rajčice, 250 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- poriluk, 80 g
- mrkva, 80 g
- tikvice, 80 g
- koraba, 80 g
- jaja, 3
- masline, 50 g odkoštenih, zelenih
- masline, 50 g odkoštenih, crnih
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak jaja umutimo, svježe povrće očistimo i narežemo na trakice, riblje filete na manje komade, a pelati rajčice ocijedimo i prepolovimo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice povrća, začinimo solju i pržimo dok malo ne omekša. Omekšalo povrće izvadimo na stranu, popaprimo ga i ostavimo da se hladi.
- U tavu, na masnoću od prženja dodamo komade ribe, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute.
- Za to vrijeme ulijemo vrhnje za kuhanje u posudu s umućenim jajima i dobro promiješamo sastojke.
- Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u lim za pečenje i odrežemo višak papira.
- Po dnu tijesta rasporedimo ohlađeno povrće, prelijemo ga mješavinom jaja i vrhnja, po njemu složimo komade ribe, polovice pelati rajčica i masline, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Gotovo jelo izvadimo iz pećnice da se malo ohladi, začinimo s malo papra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |