- Fina Malinić
- 70 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatki kruh s cimetom odličan je način da započnete svoj dan. Naravno, njegova konzumacija nije ograničena isključivo na doručak, stoga ga možete grickati u bilo koje doba dana.
Slatki kruh s cimetom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti slatki kruh s cimetom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 2 šalice
- šećer, 1 šalica
- prašak za pecivo, 2 žličice
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- cimet, 2,5 žličice (u prahu)
- sol, 1 žličica
- mlaćenica, 1 šalica
- biljno ulje, 1/4 šalice
- jaja, 2 komada
- ekstrakt vanilije, 2 žličice
- šećer, 2 žlice
- margarin, 2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijemo pećnicu na 175°C te podmažemo posudu za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješamo 1 šalicu šećera, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, 1,5 žličicu cimeta, sol, mlaćenicu, ulje, jaja i ekstrakt vanilije.
- Snažno miješamo 3 minute, a zatim izlijemo u posudu za pečenje. Poravnamo smjesu.
- Pomiješamo 2 žlice šećera, žličicu cimeta i margarin, a zatim miješamo dok ne dobijemo mrvičastu smjesu.
- Prelijemo u posudu za pečenje, a zatim nožem napravimo nekoliko kružnih pokreta kako bi dobili mramorni efekt.
- Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
- Pustimo da se malo ohladi i kruh je spreman za serviranje.
|
Vrijeme pripreme:70minuta |