- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje sa slanutkom u umaku od rajčice. – lignje (očišćenih), pelati rajčice, slanutak (iz konzerve), kadulja (svježe), češnjak, peperoncini (mrvljeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Oprane i očišćene lignje osušimo i narežemo na kolutiće, a češnjak na listiće. ; U ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo listiće kadulje, mrvljene peperoncine, listiće češnjaka i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom i pirjamo na laganoj vatri tri, četiri minute. ; Zatim dodamo lignje, začinimo ih solju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta dodamo slanutak, promiješamo i kuhamo još toliko. Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure i poslužimo.; – Postoje razni načini pripreme liganja, kao npr. pržene, na „pariški“, na žaru, punjene i sl. Ako pogledate priloženi video uradak, naučiti ćete kako za manje od pola sata pripremiti lignje na jedan novi način, koji će vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje sa slanutkom u umaku od rajčice. – lignje (očišćenih), pelati rajčice, slanutak (iz konzerve), kadulja (svježe), češnjak, peperoncini (mrvljeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Oprane i očišćene lignje osušimo i narežemo na kolutiće, a češnjak na listiće. ; U ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo listiće kadulje, mrvljene peperoncine, listiće češnjaka i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom i pirjamo na laganoj vatri tri, četiri minute. ; Zatim dodamo lignje, začinimo ih solju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta dodamo slanutak, promiješamo i kuhamo još toliko. Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure i poslužimo.; -</div>
Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje sa slanutkom u umaku od rajčice.
Postoje razni načini pripreme liganja, kao npr. pržene, na „pariški“, na žaru, punjene i sl. Ako pogledate priloženi video uradak, naučiti ćete kako za manje od pola sata pripremiti lignje na jedan novi način, koji će vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.
Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje sa slanutkom u umaku od rajčice. - lignje (očišćenih), pelati rajčice, slanutak (iz konzerve), kadulja (svježe), češnjak, peperoncini (mrvljeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Oprane i očišćene lignje osušimo i narežemo na kolutiće, a češnjak na listiće. ; U ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo listiće kadulje, mrvljene peperoncine, listiće češnjaka i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom i pirjamo na laganoj vatri tri, četiri minute. ; Zatim dodamo lignje, začinimo ih solju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta dodamo slanutak, promiješamo i kuhamo još toliko. Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Oprane i očišćene lignje osušimo i narežemo na kolutiće, a češnjak na listiće.
- U ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo listiće kadulje, mrvljene peperoncine, listiće češnjaka i kratko pržimo.
- Čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom i pirjamo na laganoj vatri tri, četiri minute.
- Zatim dodamo lignje, začinimo ih solju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon četiri, pet minuta dodamo slanutak, promiješamo i kuhamo još toliko. Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|