- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gusta juha od graha i vrganja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od graha i vrganja. – bijeli grah (iz konzerve), vrganji, bijelo vino (suhog), slanina, mrkva, povrtni temeljac, kukuruzni škrob, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na tanke trakice. ; U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute. ; Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati. ; Kada je vino napola isparilo u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe, ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob, te mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom kako ne bi ostale grudice i ostavimo da zavri. ; Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri. ; Na kraju lonac maknemo s vatre, juhu začinimo paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.; – Gladni ste, želite pojesti nešto dobro na brzinu, a da nije fast food? Pogledajte kako se radi fina, izdašna i brza juhica od graha i vrganja, i pripremite ju!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gusta juha od graha i vrganja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od graha i vrganja. – bijeli grah (iz konzerve), vrganji, bijelo vino (suhog), slanina, mrkva, povrtni temeljac, kukuruzni škrob, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na tanke trakice. ; U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute. ; Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati. ; Kada je vino napola isparilo u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe, ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob, te mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom kako ne bi ostale grudice i ostavimo da zavri. ; Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri. ; Na kraju lonac maknemo s vatre, juhu začinimo paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.; -</div>
Gusta juha od graha i vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od graha i vrganja.
Gladni ste, želite pojesti nešto dobro na brzinu, a da nije fast food? Pogledajte kako se radi fina, izdašna i brza juhica od graha i vrganja, i pripremite ju!
Gusta juha od graha i vrganja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od graha i vrganja. - bijeli grah (iz konzerve), vrganji, bijelo vino (suhog), slanina, mrkva, povrtni temeljac, kukuruzni škrob, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na tanke trakice. ; U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute. ; Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati. ; Kada je vino napola isparilo u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe, ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob, te mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom kako ne bi ostale grudice i ostavimo da zavri. ; Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri. ; Na kraju lonac maknemo s vatre, juhu začinimo paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na tanke trakice.
- U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute.
- Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati.
- Kada je vino napola isparilo u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe, ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob, te mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom kako ne bi ostale grudice i ostavimo da zavri.
- Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri.
- Na kraju lonac maknemo s vatre, juhu začinimo paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|