- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći file s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s vrganjima.
Malo toga je potrebno reći da bi se opisalo ovo jelo. Zamislite biftek u umaku od vrganja, a ako vam je teško zamisliti, pogledajte video.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 700 g
- vrganji, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- luk, 1 glavica
- kiseli krastavci, 2
- češnjak, 2 režnja
- bijelo vino, 100 ml suhog
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni luk nasjeckamo, juneći file narežemo na odreske, a kisele krastavce na kockice.
- Odreske filea posolimo s gornje strane, stavimo u tavu, na zagrijano ulje, i pržimo ih s obiju strana po četiri minute.
- Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju, i zamotamo ih kako se ne bi ohladili i izgubili mekoću.
- U tavu, na masnoću od prženja, dodamo još malo ulja, sjeckani luk, kockice kiselog krastavca, protisnuti češnjak, posolimo i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
- Za to vrijeme očišćene vrganje narežemo na ploške debljine pola centimetra, dodamo ih u tavu, promiješamo i pirjamo dok malo ne omekšaju.
- Nakon dvije, tri minute povrće popaprimo, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, pričekamo da zavri i kuhamo još dvije, tri minute.
- Gotov umak stavimo na tanjure, preko njega složimo odreske, posipamo ih s malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |