- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske iz pećnice s vrganjima i kestenima. – teleći odrezak (od buta), vrganji, crno vino, kesten (očišćenih, pečenih), senf, umak za pečenje, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Prije svega vrganje očistimo i narežemo na ploške. ; Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu. ; Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Teleći odresci u umaku od crnog vina, vrganja i kestena, pa još zapečeni u pećnici je jelo koje će vas sigurno osvojiti svojim izgledom, mirisom ali i okusom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske iz pećnice s vrganjima i kestenima. – teleći odrezak (od buta), vrganji, crno vino, kesten (očišćenih, pečenih), senf, umak za pečenje, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Prije svega vrganje očistimo i narežemo na ploške. ; Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu. ; Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske iz pećnice s vrganjima i kestenima.
Teleći odresci u umaku od crnog vina, vrganja i kestena, pa još zapečeni u pećnici je jelo koje će vas sigurno osvojiti svojim izgledom, mirisom ali i okusom.
Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske iz pećnice s vrganjima i kestenima. - teleći odrezak (od buta), vrganji, crno vino, kesten (očišćenih, pečenih), senf, umak za pečenje, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Prije svega vrganje očistimo i narežemo na ploške. ; Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu. ; Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Prije svega vrganje očistimo i narežemo na ploške.
- Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu.
- Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice.
- Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|