- Almo Čatlak
- 20 min
- 4-5 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Vrganji s graškom i mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje s graškom i mrkvom.
Brz i zdrav obrok koji možemo poslužiti kao glavno jelo ili prilog nekim mesnim jelima. I to je to, dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vrganji, 300 g svježih
- grašak, 450 g
- mrkva, 450 g baby
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- povrtni temeljac, 200 ml
- kukuruzni škrob, 20 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očetkane vrganje narežemo na ploške debljine pola centimetra, a očišćeni luk na trakice.
- U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezani luk, ploške vrganja, posolimo i pržimo na laganoj vatri, po prilici četiri minute, da sastojci malo omekšaju.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelicu ulijemo povrtnu juhu, dodamo kukuruzni škrob i dobro izmiješamo.
- Zatim u tavu dodamo grašak, mrkvu, sjeckani peršin, ulijemo mješavinu povrtne juhe i kukuruznog škroba, začinimo paprom i ostavimo da kuha na laganoj vatri još dvije minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |