- Fina Malinić
- 45 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Neka vas njegov lagani okus ne zavara – ovaj fini, kremasti rižoto itekako će vas zasititi!
Rižoto od tikvica
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto od tikvica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- povrtni temeljac, 7 šalica (po želji može i pileći)
- maslac, 1 žlica
- luk, 1 komad (srednje velik, nasjeckan)
- Arborio riža, 2 šalice
- tikvice, 1/2 komada (srednje veličine)
- sušena rajčica, 10 komada
- timijan, 1 žličica (sušeni)
- parmezan, 6 žlica (svježe naribani)
- bosiljak, 1 žlica svježe nasjeckanog (po želji)
- papar svježe mljeveni (po želji)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U srednje velikom loncu kuhajte povrtni (ili pileći) temeljac dok ne zavri, a zatim smanjite plamen i ostavite da lagano krčka.
- U velikom loncu, na srednje jakom plamenu, otopite maslac. Dodajte luk i kuhajte 2 minute, odnosno dok luk ne omekša.
- Nakon toga dodajte rižu i uz neprestano miješanje nastavite kuhati još dvije minute.
- Uz neprestano miješanje lagano dolijevajte zagrijani temeljac. Rižoto bi trebao postati kremast i mrvicu ljepljiv.
- Prije nego je jelo gotovo umiješajte tanko narezane tikvice, sušene rajčice i timijan, a po potrebi dodajte i još malo temeljca. Neprestano miješajte.
- Na kraju dodajte bosiljak i 3 žlice naribanog parmezana.
- Gotovo jelo raspodijelite u 6 zdjela za serviranje i začinite preostalim sirom. Po želji dodajte i malo mljevenog crnog papra.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |