Juha s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. – crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; – Pravi recept za ljubitelje vina. Pojedete li puno ove juhe, ne sjedajte za volan, jer će vaša isprika policiji da ste pojeli „samo tanjur, dva juhe“ zvučati smiješno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. – crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; -</div>
Juha s crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom.
Pravi recept za ljubitelje vina. Pojedete li puno ove juhe, ne sjedajte za volan, jer će vaša isprika policiji da ste pojeli „samo tanjur, dva juhe“ zvučati smiješno.
Juha s crnim vinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s crnim vinom. - crno vino, mesni temeljac, grožđe (crnog), krem sir (svježeg), kruh (bijelog), punomasni sir, slanina, maslac, brašno, lovorov list, muškatni oraščić, sol, bijeli papar, Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo. ; Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče. ; U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice. ; Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri. ; Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.; -
Kruhu odstranimo koru i narežemo ga na kockice, slaninu na prutiće, a sir naribamo.
Na papir za pečenje, na limu za pečenje, stavimo po tri kockice kruha, posipamo ih prstohvatom naribanog sira i slanine, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, dok se sir na zapeče.
U lonac, na rastopljeni maslac, dodamo brašno i pržimo dok ne počne dobijati boju.
Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom da ne ostanu grudice, ulijemo crno vino, mesnu juhu, dodamo lovorov list i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Za to vrijeme operemo grožđe, odvojimo bobice od peteljke, prepolovimo ih i žličicom izvadimo koštice.
Potom u lonac umiješamo svježi krem sir, začinimo muškatnim oraščićom, solju, bijelim paprom, i ostavimo da zavri.
Na dno tanjura stavimo nekoliko polovica bobica grožđa, prelijemo ih juhom, ukrasimo prženim kockicama kruha sa sirom i slaninom, te poslužimo.