- Miro Biondić
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gulaš juha s ražnjićima
Saznajte kako pripremiti gulaš juhu s ražnjićima u našem video receptu.
Što li nas u hladne dane može bolje zagrijati od dobrog gulaša? Odgovor je vjerojatno: topla kupka. U ovom pikantnom jelu kupaju se fini ražnjići u još ukusnijem gulašu. Vruće im je, a bit će i vama.
Gulaš juha s ražnjićima - Saznajte kako pripremiti gulaš juhu s ražnjićima u našem video receptu. - junetina, luk, lovor, paprika, slatka mljevena paprika, papar (u zrnu), brašno, pasirana rajčica, bijelo vino, voda, kruh, krastavac (kisela), kuhana vratina, masline, sol i papar, Na masti popržimo sitno nasjeckani luk. ; Dodamo meso izrezano na kocke te crvenu papriku i sol. ; Meso pirjamo u soku koji ispusti, a zatim ga pospemo brašnom. ; Kad brašno požuti prvo ga zalijemo hladnom, a onda toplom vodom. ; Kad meso omekša dodamo bijelo vino i pustimo da zavrije. ; Kao prilog ponudimo ražnjiće. Kruh narežemo na veće kockice. Na ražnjiće nabodemo kocku kruha, kocku kuhane vratine, šunke ili sira, zatim komadić krastavca, maslinu ili lučicu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 200 g
- luk, 1 glavica
- lovorov list, 1 list
- paprika, 1
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- brašno, 30 g
- pasirana rajčica, 1 žlica
- bijelo vino, 1 dl
- voda, 1 l
- kruh, 2 kriške
- krastavac, 2 kisela
- kuhana vratina, 40 g
- masline, 4
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na masti popržimo sitno nasjeckani luk.
- Dodamo meso izrezano na kocke te crvenu papriku i sol.
- Meso pirjamo u soku koji ispusti, a zatim ga pospemo brašnom.
- Kad brašno požuti prvo ga zalijemo hladnom, a onda toplom vodom.
- Kad meso omekša dodamo bijelo vino i pustimo da zavrije.
- Kao prilog ponudimo ražnjiće. Kruh narežemo na veće kockice. Na ražnjiće nabodemo kocku kruha, kocku kuhane vratine, šunke ili sira, zatim komadić krastavca, maslinu ili lučicu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |