- Fina Malinić
- 65 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rižoto s piletinom i gljivama
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto s piletinom i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 50 grama
- dimljena slanina, 85 grama
- luk, 1 komad
- šampinjoni, 250 grama
- Arborio riža, 300 grama
- bijelo vino, 150 ml (suho)
- pileći temeljac, 1,4 litre
- piletina, 140 grama (kuhana)
- parmezan, 50 grama (naribani)
- peršin (nasjeckani)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj tavi otopite maslac, a zatim dodajte slaninu i pržite 5 minuta na srednje jakom plamenu.
- Dodajte nasjeckani luk i pržite još 10 minuta (dok luk ne omekša).
- Umiješajte šampinjone i nastavite kuhati (uz miješanje) još 5 minuta.
- Dodajte rižu i kuhajte još 2 minute, a zatim dodajte suho bijelo vino i pričekajte nekoliko trenutaka.
- Nakon toga ulijte 1/4 pilećeg temeljca, nastavite kuhati (uz vrlo često miješanje) te nakon 20 minuta dodajte još 1/4 temeljca.
- Postupak ponovite još dva puta - riža bi tada trebala biti skuhana, a temeljac apsorbiran. Na kraju biste trebali dobiti kremastu teksturu, poput pudinga od riže.
- Dodajte kuhanu piletinu, lagano promiješajte, a zatim ugasite plamen. Na kraju dodajte naribani parmezan i nasjeckani peršin, poklopite i pustite da odstoji 5 minuta.
- Po želji možete dodatno začiniti.
|
Vrijeme pripreme:65minuta |