Ravioli s bundevom i svježim krem sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom. – muškatna bundeva (ili hokkaido), krem sir (svježeg), oštro brašno, jaje, krušne mrvice, liker od badema, parmezan (naribanog), maslac, mješavine tartufa i maslina, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa. ; Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat. ; Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo. ; U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove. ; Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak. ; Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.; – Postoje ravioli punjeni svim i svačim, ali ako pogledate naš video naučiti ćete kako ih nadjenuti bundevom i uživati u njima.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Ravioli s bundevom i svježim krem sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom. – muškatna bundeva (ili hokkaido), krem sir (svježeg), oštro brašno, jaje, krušne mrvice, liker od badema, parmezan (naribanog), maslac, mješavine tartufa i maslina, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa. ; Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat. ; Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo. ; U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove. ; Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak. ; Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.; -</div>
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom.
Postoje ravioli punjeni svim i svačim, ali ako pogledate naš video naučiti ćete kako ih nadjenuti bundevom i uživati u njima.
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom. - muškatna bundeva (ili hokkaido), krem sir (svježeg), oštro brašno, jaje, krušne mrvice, liker od badema, parmezan (naribanog), maslac, mješavine tartufa i maslina, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa. ; Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat. ; Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo. ; U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove. ; Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak. ; Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.; -
U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa.
Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi.
Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat.
Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo.
U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove.
Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta.
Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi.
Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak.
Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja.
Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.