- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od maka
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od maka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mak, 3/4 šalice (sjemenke)
- brašno, 1 1/3 šalice
- prašak za pecivo, 2 žličice
- sol, 1/4 žličice
- maslac, 14 žlica (omekšali)
- šećer, 1 šalica
- jaja, 4 komada
- ekstrakt vanilije, 1 žličica
- ekstrakt badema, 1 žličica
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U maloj tavi zakuhajte pola šalice vode, a zatim maknite s plamena. Dodajte sjemenke maka, poklopite i pustite da odstoji 1 sat.
- Sjemenke zatim ubacite u mikser i lagano sameljite.
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite i pobrašnite četvrtasti lim za pečenje (cca 20x20 cm).
- U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte omekšali maslac i šećer (miješajte oko 3 minute na srednjoj brzini).
- Dodajte sjemenke maka i nastavite miješati na srednjoj brzini dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte jedno po jedno jaje (uz neprestano miješanje), a zatim i ekstrakte vanilije i badema.
- Na kraju, drvenom žlicom dodajte smjesu s brašnom i promiješajte dok se sastojci ne povežu.
- Tijesto prebacite u prethodno pripremljeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta (dok se ne pojavi zlatna boja).
- Pričekajte 10-ak minuta, a zatim kolač zatim izvadite iz lima i ostavite da se potpuno ohladi (oko 2 sata).
- Ukrasite šećerom u prahu, izrežite i servirajte.
|
Vrijeme pripreme:120minuta |