- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Jelenja leđa u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja leđa u lisnatom tijestu. – jelenje meso ((otkoštena leđa)), lisnato tijesto, slanina, maslac, crno vino, balzamični ocat, med, džem od brusnica, Meso očistimo od kožica i žilica, stavimo ga u tavu, na četvrtinu zagrijanog maslaca, te pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja meso izvadimo i ostavimo da se ohladi. ; Za to vrijeme tijesto rasprostremo na radnu površinu i preko jedne polovice tijesta, na koso složimo kriške slanine. ; Rashlađeno meso položimo preko kriški slanine i s tijestom savijemo poput savijače. ; Rubove tijesta zatvorimo, premjestimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 45 minuta. ; Po prilici 10 minuta prije kraja pečenja, u visoku i zagrijanu tavu dodamo četvrtinu maslaca, ulijemo balzamički ocat, crno vino, dodamo med, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim tavu maknemo s vatre, umiješamo preostali maslac, dodamo džem od brusnica i izmiješamo sastojke. Jelenja leđa u tijestu izvadimo iz pećnice, narežemo ih na kriške debljine tri centimetra, premjestimo na tanjure, dodamo umak s brusnicama i poslužimo.; – Filet Wellington alla wild, je najbliži opis ovog jela. Želite li saznati sve detalje, pogledajte priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jelenja leđa u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja leđa u lisnatom tijestu. – jelenje meso ((otkoštena leđa)), lisnato tijesto, slanina, maslac, crno vino, balzamički ocat, med, džem od brusnica, Meso očistimo od kožica i žilica, stavimo ga u tavu, na četvrtinu zagrijanog maslaca, te pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja meso izvadimo i ostavimo da se ohladi. ; Za to vrijeme tijesto rasprostremo na radnu površinu i preko jedne polovice tijesta, na koso složimo kriške slanine. ; Rashlađeno meso položimo preko kriški slanine i s tijestom savijemo poput savijače. ; Rubove tijesta zatvorimo, premjestimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 45 minuta. ; Po prilici 10 minuta prije kraja pečenja, u visoku i zagrijanu tavu dodamo četvrtinu maslaca, ulijemo balzamički ocat, crno vino, dodamo med, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim tavu maknemo s vatre, umiješamo preostali maslac, dodamo džem od brusnica i izmiješamo sastojke. Jelenja leđa u tijestu izvadimo iz pećnice, narežemo ih na kriške debljine tri centimetra, premjestimo na tanjure, dodamo umak s brusnicama i poslužimo.; -</div>
Jelenja leđa u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja leđa u lisnatom tijestu.
Filet Wellington alla wild, je najbliži opis ovog jela. Želite li saznati sve detalje, pogledajte priloženi video.
Jelenja leđa u lisnatom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja leđa u lisnatom tijestu. - jelenje meso ((otkoštena leđa)), lisnato tijesto, slanina, maslac, crno vino, balzamički ocat, med, džem od brusnica, Meso očistimo od kožica i žilica, stavimo ga u tavu, na četvrtinu zagrijanog maslaca, te pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja meso izvadimo i ostavimo da se ohladi. ; Za to vrijeme tijesto rasprostremo na radnu površinu i preko jedne polovice tijesta, na koso složimo kriške slanine. ; Rashlađeno meso položimo preko kriški slanine i s tijestom savijemo poput savijače. ; Rubove tijesta zatvorimo, premjestimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 45 minuta. ; Po prilici 10 minuta prije kraja pečenja, u visoku i zagrijanu tavu dodamo četvrtinu maslaca, ulijemo balzamički ocat, crno vino, dodamo med, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim tavu maknemo s vatre, umiješamo preostali maslac, dodamo džem od brusnica i izmiješamo sastojke. Jelenja leđa u tijestu izvadimo iz pećnice, narežemo ih na kriške debljine tri centimetra, premjestimo na tanjure, dodamo umak s brusnicama i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica, stavimo ga u tavu, na četvrtinu zagrijanog maslaca, te pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja meso izvadimo i ostavimo da se ohladi.
- Za to vrijeme tijesto rasprostremo na radnu površinu i preko jedne polovice tijesta, na koso složimo kriške slanine.
- Rashlađeno meso položimo preko kriški slanine i s tijestom savijemo poput savijače.
- Rubove tijesta zatvorimo, premjestimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 45 minuta.
- Po prilici 10 minuta prije kraja pečenja, u visoku i zagrijanu tavu dodamo četvrtinu maslaca, ulijemo balzamički ocat, crno vino, dodamo med, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Zatim tavu maknemo s vatre, umiješamo preostali maslac, dodamo džem od brusnica i izmiješamo sastojke. Jelenja leđa u tijestu izvadimo iz pećnice, narežemo ih na kriške debljine tri centimetra, premjestimo na tanjure, dodamo umak s brusnicama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|