- Almo Čatlak
- 160 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Segedinski gulaš s divljači
U našem video receptu saznajte kako pripremiti segedinski gulaš s divljači.
Segedinski gulaš ili poznatiji „sekely gulaš“ je ukusno i jednostavno jelo. Ali ako umjesto svinjetine dodamo meso divljači, okus je nevjerovatan!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- divljač, 800 g za gulaš
- kiseli kupus, 600 g
- mesni temeljac, 400 ml
- luk, 3 glavice
- svinjska mast, 40 g
- češnjak, 2 režnja
- kumin, 1 žličica
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- kukuruzni škrob, 1 žlica
- mileram, 100 g
- mljevena crvena paprika, 2 žlice slatke
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso divljači narežemo na kocke veličine zalogaja, očišćeni luk narežemo na trakice, a kumin izmrvimo.
- U lonac, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo meso divljači i miješajući ga pržimo sa svih strana. Tekućinu koju meso ispusti pri prženju izvadimo i stavimo na stranu.
- Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo dalje miješajući, dok luk ne omekša.
- Potom dodamo koncentrat rajčice, mrvljeni kumin, mljevenu crvenu papriku, protisnemo češnjak i dobro izmiješamo sastojke.
- Čim češnjak zamiriše vratimo tekućinu koju je meso ispustilo, dodamo kiseli kupus, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući juhom.
- Nakon dva sata kuhanja, u zdjelicu s malo vode dodamo kukuruzni škrob, dobro izmiješamo pjenjačom, mješavinu prelijemo u lonac s kupusom i mesom, i miješajući pričekamo dvije, tri minuta da se jelo zgusne.
- Gotov gulaš stavimo u tanjure, dodamo po žlicu milerama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:160minuta |