- Kuzma Novak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Japanski vjetar ukusan je kremasti kolač koji će osvojiti mnoge sladokusce.
Japanski vjetar
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti japanski vjetar.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Kora
- bjelanjak, 12
- šećer u prahu, 250 g
- ocat, 1 žlica
- Krema
- žumanjak, 12
- šećer, 8 žlica
- gustin, 5 žlica
- mlijeko, 600 ml
- maslac, 250 g
- šlag pjena, 4 žlica
- orah, 300 g poprženi i krupno mljeveni
- čokolada za kuhanje, 100 g naribana
- šlag pjena, 4
- mineralna voda, 500 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Kora
- Za koru izmiksajte snijeg od bjelanjaka te postepeno dodajte šećer.
- Veliki lim premažite uljem i obložite papirom za pećenje. Na lim izlijte snijeg od bjelanjaka i pecite u pećnici sat vremena na 150 °C dok kora ne očvrsne.
- Izvadite koru iz pećnice i ostavite da se ohladi, a zatim ju prerežite na dva dijela.
Krema
- Umutite žumanjke sa šećerom i pomalo stavljajte gustin u smjesu. Potom dodajte toplo mlijeko te sve skupa miješajte na vatri dok se ne zgusne.
- Kremu ostavite da se ohladi i zatim u nju dodajte dobro izmiksani maslac.
- Dobro umutite četiri šlag pjene s mineralnom vodom te potom izdvojite četiri žlice šlaga i dodajte ga u kremu.
- Kremu podijelite na dva dijela. Jedna dio ostavite kakav je, a u drugi dio dodajte krupno mljevene orahe i sitno naribanu čokoladu.
Slaganje kolača
- Na jednu koru stavljajte žutu kremu i dobro ju rasporedite po kori. Zatim, preko kreme dodajte sloj šlaga.
- Stavite novu koru i novi sloj kreme s orasima na nju te preko toga sloj šlaga.
- Dobro zagladite sve neravnine i ostavite kolač u hladnjaku da se ohladi.
|
Vrijeme pripreme:90minuta |