- Kuzma Novak
- 120 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pavlova torta prozračna je i lagana baš poput izvedbe ‘Smrt labuda’ ruske balerine Ane Pavlove. Donosimo vam jednostavni bazni recept koji možete poslužiti uz neki napitak ili glavno jelo.
Pavlova torta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti Pavlovu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- bjelanjak, 4
- šećer, 5 žlica
- jabučni ocat, 1/2 žlice
- prašak za pecivo, 1/2
- sok od limuna, malo
- Krema
- mlijeko, 2 dl
- puding, 1 od vanilije
- šećer, 4 žlica
- vanilin šećer, 2
- žumanjak, 3
- vrhnje za šlag, 3 dl
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Bjelanjak istucite u snijeg i postepeno dodajte u njega šećer. Zatim u smjesu umiješajte jabučni ocat, sok od limuna i prašak za pecivo te sve zajedno pomiješajte.
- Pripremite lim (promjera 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu na 120 ºC oko 90 minuta
Krema
- U malo mlijeka umutite puding od vanilije i žumanjke. Tu smjesu ulijte u preostalo mlijeko i šećer. Sve zajedno stavite na vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa zgusnula, skinuti ju s vatre i ostavite da se ohladi.
- Umutite šlag od 1 dl vrhnja i umiješajte u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namažite kremu od žumanjaka i premažite s preostalim šlagom.
- Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji.
|
Vrijeme pripreme:120minuta |