- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od zelene salate
Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu.
Ova po ukusu svježa juha začudan je gastronomski uradak. Ako jako volite zelenu salatu, a probali bi je na neki drugi način osim kako ste navikli, odnosno sa malo octa, soli i ulja, pruža vam se prava prilika za eksperiment. Ukoliko ste vegetarijanac, umjesto masti, prepržite luk na biljnom ulju.
Juha od zelene salate - Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu. - zelena salata, luk (crvenog), žumanjak, vrhnje za kuhanje, goveđa juha iz kocke, sol i papar, kiselo vrhnje (tučeno, za ukras), Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta. ; Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije. ; Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.; Promiješamo i više ne kuhamo. ; Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- zelena salata, 1 glavica
- luk, 1 glavica crvenog
- žumanjak, 1
- vrhnje za kuhanje, 1/2 dcl
- goveđa juha, 4 šalice iz kocke
- sol i papar
- kiselo vrhnje tučeno, za ukras
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo.
- Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta.
- Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije.
- Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.
- Promiješamo i više ne kuhamo.
- Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |