Pašteta od guščje jetre – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. – guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; – Svjetski poznato jelo koje sigurno zaslužuje mjesto i na vašem blagdanskom stolu. No prije svega treba ga znati pripremiti, a u tome će vam sigurno pomoći naš video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pašteta od guščje jetre – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. – guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -</div>
Pašteta od guščje jetre
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre.
Svjetski poznato jelo koje sigurno zaslužuje mjesto i na vašem blagdanskom stolu. No prije svega treba ga znati pripremiti, a u tome će vam sigurno pomoći naš video.
Pašteta od guščje jetre - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. - guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -
Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške.
U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu.
Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu.
Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne.
Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.