Srca od medenjaka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srca od medenjaka. – brašno za kolače, med, bijela čokolada, maslac, kukuruzno brašno, kakao (u prahu), mješavina začina za medenjake, cimet (u prahu), muškatni oraščić, mlijeko, U zdjelu prosijemo brašno za kolače, zatim prosijemo kukuruzno brašno, kakao u prahu, cimet u prahu, muškatni oraščić, mješavinu začina za medenjake i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zagrijanu visoku tavu stavimo maslac, ulijemo mlijeko, dodamo med i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Nakon dvije, tri minute kuhanja kremu ulijemo u zdjelu sa suhom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, malo spljoštimo, prekrijemo papirom za pečenje, kako se ne bi ljepilo za valjak i razvaljamo na debljinu 5 milimetara.; Zatim maknemo papir i oblikom srca izrezujemo tijesto. Višak tijesta maknemo, a dobivene oblike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme bijelu čokoladu rastopimo na pari. ; Pečene medenjake ostavimo da se malo ohlade, zatim svaki medenjak do pola uronimo u rastopljenu čokoladu, stavimo ih na rešetku da se ocijede i da se čokolada stvrdne, posipamo ih s malo mješavine začina za medenjake i poslužimo.; – Slatka mala srca od medenjaka, pa još umočena u rastopljenu bijelu čokoladu i posipana posebnim začinom svakako treba kušati. A zašto, saznajte sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Srca od medenjaka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srca od medenjaka. – brašno za kolače, med, bijela čokolada, maslac, kukuruzno brašno, kakao (u prahu), mješavina začina za medenjake, cimet (u prahu), muškatni oraščić, mlijeko, U zdjelu prosijemo brašno za kolače, zatim prosijemo kukuruzno brašno, kakao u prahu, cimet u prahu, muškatni oraščić, mješavinu začina za medenjake i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zagrijanu visoku tavu stavimo maslac, ulijemo mlijeko, dodamo med i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Nakon dvije, tri minute kuhanja kremu ulijemo u zdjelu sa suhom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, malo spljoštimo, prekrijemo papirom za pečenje, kako se ne bi ljepilo za valjak i razvaljamo na debljinu 5 milimetara.; Zatim maknemo papir i oblikom srca izrezujemo tijesto. Višak tijesta maknemo, a dobivene oblike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme bijelu čokoladu rastopimo na pari. ; Pečene medenjake ostavimo da se malo ohlade, zatim svaki medenjak do pola uronimo u rastopljenu čokoladu, stavimo ih na rešetku da se ocijede i da se čokolada stvrdne, posipamo ih s malo mješavine začina za medenjake i poslužimo.; -</div>
Srca od medenjaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srca od medenjaka.
Slatka mala srca od medenjaka, pa još umočena u rastopljenu bijelu čokoladu i posipana posebnim začinom svakako treba kušati. A zašto, saznajte sami.
Srca od medenjaka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srca od medenjaka. - brašno za kolače, med, bijela čokolada, maslac, kukuruzno brašno, kakao (u prahu), mješavina začina za medenjake, cimet (u prahu), muškatni oraščić, mlijeko, U zdjelu prosijemo brašno za kolače, zatim prosijemo kukuruzno brašno, kakao u prahu, cimet u prahu, muškatni oraščić, mješavinu začina za medenjake i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zagrijanu visoku tavu stavimo maslac, ulijemo mlijeko, dodamo med i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Nakon dvije, tri minute kuhanja kremu ulijemo u zdjelu sa suhom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, malo spljoštimo, prekrijemo papirom za pečenje, kako se ne bi ljepilo za valjak i razvaljamo na debljinu 5 milimetara.; Zatim maknemo papir i oblikom srca izrezujemo tijesto. Višak tijesta maknemo, a dobivene oblike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme bijelu čokoladu rastopimo na pari. ; Pečene medenjake ostavimo da se malo ohlade, zatim svaki medenjak do pola uronimo u rastopljenu čokoladu, stavimo ih na rešetku da se ocijede i da se čokolada stvrdne, posipamo ih s malo mješavine začina za medenjake i poslužimo.; -
U zdjelu prosijemo brašno za kolače, zatim prosijemo kukuruzno brašno, kakao u prahu, cimet u prahu, muškatni oraščić, mješavinu začina za medenjake i pjenjačom izmiješamo sastojke.
U zagrijanu visoku tavu stavimo maslac, ulijemo mlijeko, dodamo med i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
Nakon dvije, tri minute kuhanja kremu ulijemo u zdjelu sa suhom smjesom i dobro izmiješamo sastojke.
Dobiveno tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, malo spljoštimo, prekrijemo papirom za pečenje, kako se ne bi ljepilo za valjak i razvaljamo na debljinu 5 milimetara.
Zatim maknemo papir i oblikom srca izrezujemo tijesto. Višak tijesta maknemo, a dobivene oblike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta.
Za to vrijeme bijelu čokoladu rastopimo na pari.
Pečene medenjake ostavimo da se malo ohlade, zatim svaki medenjak do pola uronimo u rastopljenu čokoladu, stavimo ih na rešetku da se ocijede i da se čokolada stvrdne, posipamo ih s malo mješavine začina za medenjake i poslužimo.